Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Βλακώδης βία...

Η βία, είναι στην τελική ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή. Όσο δεν παράγει νεκρούς, και απλώς σπασμένα καταστήματα, κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν ότι πετυχαίνουν το σκοπό τους. Ήδη, δεκάδες άρθρα σε όλο τον κόσμο στρέφουν την προσοχή των αναγνωστών στην Ελλάδα. Το πρόβλημα δεν είναι η βία. Η βια είναι μέσο για κάτι. Λεφτά, δημοσιότητα, ξέσπασμα...

Το πρόβλημα είναι οτι φωνάζουμε σαν τα παιδάκια, για προσοχή. Το πρόβλημα είναι ότι παρά τις ξεκάθαρες προσπάθειες των "εταίρων" μας να μας θυσιάσουν στο βωμό των αγορών (τι κουτοί θεέ μου... λες και μόλις καταστραφεί η Ελλάδα οι αγορές θα ηρεμήσουν με τις υποσχέσεις τους) εμείς δεν ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ για ένα κράτος δραχμής. Ο φόβος έγινε τελικά δράση, αλλά δράση βίας.

Το πρόβλημα της βίας είναι οτι είναι απλώς η λάθος αντίδραση. Σε μια οικονομία που ήταν στημένη λάθος από την αρχή, στο πελατειακό κράτος, στην φοροαποφυγή επιχειρηματιών, στη μαφία, στα διαπλεκόμενα, στα ναρκωτικά. Το πρόβλημα είναι ότι 2 χρόνια έχουμε σταματήσει να σχεδιάζουμε ένα μέλλον προσπαθώντας να μείνουμε ζωντανοί. Αντίθετα, οι Γερμανοί κερδίζουν χρόνο και προετοιμάζονται για μια διάσπαση της Ευρωζώνης.

Η βία, είναι όργανο, αλλά όργανο του βλάκα. Η προετοιμασία, ο σχεδιασμός, η στρατηγική και η τακτική, όλα μέρος ενός οράματος για το που ΜΠΟΡΕΙ να είναι η Ελλάδα σε 10 χρόνια. Αυτό λείπει. Αν είχαμε κάτι τέτοιο, δεν θα χρειαζόμασταν καν το Ευρώ. Οι αγορές τις αδυναμίες χτυπάνε, και εμείς κάναμε τους εαυτούς μας αδύναμους.

Δεν καταδικάζω τη βια γιατί είναι αντιδημοκρατική (που δεν είναι απαραίτητα). Την καταδικάζω γιατί είναι βλακώδης σπατάλη χρόνου, και πόρων. Γιατί φωνάζει «είμαι αβοήθητος», αντί μιας στρατηγικής που θα φωνάζει «δεν θα με αγγίξετε». Γιατί δεν αλλάζει τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου